ROH Final Battle 2020
18.12.2020
ROH TV Championship #1 Contender's Match
Dak Draper vs LSG vs Tony Deppen vs Josh WoodsKuźwa. Dali zwycięstwo gościowi, który najmniej pokazał się w tej walce. Wygrama każdego z pozostałej trójki wyglądałaby OK. Dragon Lee powinien się szybko z Deppenem rozprawić. Dak Draper zaplusował w tym pojedynku
Pure Rules tag Team Match
Wheeler Yuta i Fred Yehi vs Rhett Titus i Tracy WilliamsRhett w końcu się odnalazł. Wcześniej miał dobrze że w ogóle był jeszcze trzymany w federacji. Teraz zaś ma swój wkład w czynienie ROH "jakimś". Fajny to był tag team match na zasadach Pure. Yuta i Yehi pokazali się z dobrej strony.
ROH World Tag Team Championship Match
Jay Lethal i Jonathan Gresham © vs PCO i Mark BriscoeFormalność, że mistrzowie bronią tytułów. Gresham powinien przynajmniej raz zaliczyć obie udane obrony swoich pasów na jednej gali. A z drugiej strony teraz czekamy na (mam nadzieję) Briscoe vs Briscoe, być może na następnym PPV.
Rey Horus vs Dalton CastlePrzyszli, wykonali swoją robotę, poszli. Ale Horus z akcją która zakończyła walkę kozak! Dalton znowu ma historię że wszystko moczy? Może znowu musi się wkurwić i zaatakować swoich chłopców.
Matt Taven i Mike Bennett vs Vincent i BatemanKurde, ta muzyka w czasie promo przed walką

Dłużyło się. Trochę za długie na taki zwykły tag team match. Jakiś No DQ Match byłby tu o wiele bardziej wskazany. Przy ataku na nogę Bennetta po walce liczyłem na powrót Marii
Brian Johnson vs DanhausenZ jednej strony ciekawie by było jakby Danhausen wygrał już po pierwszym Pump Kicku. Z drugiej strony jednak fajne story potem zaprezentowali w ringu. Ciekaw jestem, jakie reakcje będzie wzbudzał. Z jednej strony daleko mu do zwykłego 'faceta w gaciach', a z drugiej strony czy taki ktoś pasuje do takiej federacji? Myślę że będzie miał zwolenników i przeciwników.
ROH TV Championship Match
Dragon Lee © vs Tony DeppenOK, trzeba oddać Tony'emu że zaliczył tu dobrą walkę. Oczywiście duży w tym udział Dragona Lee i cieszy mnie że zwyciężył. Dobrze znów go widzieć w ringu
Jay Briscoe vs Shane TaylorCzemu tuż po wymierzeniu KO Punchu Shane nie szedł po pinfall?

Dobrze że ostatecznie wygrał, bo by wyszedł na niezłą parówkę. Przyzwoite starcie im wyszło. Najlogiczniej było ich zetknąć razem, skoro ich pierwotnie zaplanowane walki trzeba było odwołać.
ROH Pure Championship Match
Jonathan Gresham © vs Flip GordonPoświęcili na to więcej czasu i energii, niż się spodziewałem. Panowie byli gwarancją dobrej walki i nie zawiedli, ale nie było tu pół argumentu za tym, żeby Flip miał wygrać. Gresham spokojnie jeszcze kilka walk powinien wygrać, aby to był "big moment" kiedy wreszcie zjawi się jego pogromca.
ROH World Championship Match
RUSH © vs Brody KingNo. I to rozumiem. Dwóch dobrze zbudowanych gości w żwawym tempie. Tylko więcej sobie tego życzyć. Pojedynek był dobry, ale myślę że ta interwencja na koniec odrobiną skwasiła smaczek. Fajnie że na sam koniec The Foundation pokazali się na rampie.
A zatem obyło się bez title change'y na tym PPV; znaczy, pewnie planowali w przypadku 6-man tag team ale Covid namieszał. Ogółem PPV było dobre, ale jak na pierwsze PPV po COVIDowej przerwie spodziewałbym się więcej. Spodziewałbym się fajerwerków, których nie dostałem.
Marty, wróć