MZW PROJECT 4: OPEN YOUR EYES
23.03.2019Przed galą spotkałem Jędrusia Bułeckę. Chłop zapuścił se porządny zarost. Coś jak Sabinq, a może nawet odrobinę bardziej.
Na bilety VIP zdecydowało się ok. 20 osób.
Ogółem liczba widzów to ok. 100
Pewnie Kilgor się zastanawia - spóźnili się ze startem 8-10 minut. Myślę że specjalnie czekali, aby ludzie się zeszli.
Na dzień dobry miktofon padł, zatem Tomek Warchoł musiał sam dawać ile sił w płuca

Z muzyczką z theme songami też czasem zacinało.
Madman Charlie vs Asmund vs Christopher Anthony
Duża reakcja na wejście Asmunda. Pojedynek typu wielki, silny Asmund i dwóch 'małych'. Przyzwoity (choć krótki) pojedynek z niemałą ilością nearfalli.
Asmund wygrał po Crossbody z górnego narożnika na Anthony'ego.
Stanisław Van Dobroniak vs Lady Killer - glove on a pole match
Rękawiczka ustawiona na kiju na narożniku. Zawodnik musi ją ściągnąć, założyć na rękę i wsadzić przeciwnikowi w 4 litery.
Lady Killer dostał chant 'Józek z poczty'. Przy wyjściu Stasia na ring w ogóle nie działała muzyka. Stasiu wyszedł i rzekł że sam może zaśpiewać

Lady Killer wyciągnął spod spodenek sztucznego penisa i wsadził rywalowi w usta. Do tego kilka innych kawałków (np. Low blow za low blowem) które kolega obok skomentował "Meltzer płakał jak oceniał". Stanisław pierwszy sięgnął po rękawiczkę, ale Lady Killer po sprytnym uniku miał drugą i to on dokonał "dzieła".
Po walce Jędruś Bułecka wbił do ringu i zaatakował Stasia. Krzyczał że nie po to stworzył MZW i tworzył team ze Stasiem żeby teraz sie odbywały takie walki jak ta. Jędruś wyzwał Stasia na hardcore match na następnej gali.
Apollo Anderson vs Justin Joy
Zgodnie z oczekiwaniami, ładnie w ringu i żywo w chantowaniu. Justin zrobił furorę Rolling German Suplexem. Panowie dostali chant 'this is awesome'. Justin wygrał po elbow drop z narożnika.
Ronny Kessler vs Axel Fox vs Rafael Kid vs Matt Buckna - Elimination match
Pojedynek Polacy vs Niemcy. Przeważali ci drudzy, w pewnym momencie we dwójkę bawili się z Kidem jak chcieli. Wielki powrót Axela, który roll upem wyeliminował Kesslera. Ten w rewanżu wystawił Alexa Bucknie i Matt wyeliminował go. Kid po minucie został pokonany przez Bucknę Spearem.
Jacob Crane vs Otto Stahl
Jacob wygrał po Package piledriver i wcześniejszym low blow. I tyle. Walka ok, ale po prostu się odbyła.
Damien Rothschild (c) vs Shadow - MZW Championship No DQ Match
W ruch poszły krzesło, kij kendo, metalowa część ringu. Tego ostatniego Damien użył do wzmocnienia siły submissionu przy Cross Armbreaker i w ten sposób zmusił Shadowa do poddania.
Promo Damiena po walce o tym jak mocny jest.
Justin Joy wyszedł na ring. Wraz z Damienem wdał się w brawl, z którego wyszedł zwycięsko. Ostatnie słowo miał jednak Damien po zaatakowaniu od tyłu pasem MZW. Mamy więc kolejnego pretendenta

Na koniec ogłoszenie kolejnej gali: 1 czerwca, Project 5. Oczywiście Wrocław.
Event na plus choć w mojej opinii Project 3 minimalnie lepszy.