Logowanie | Rejestracja

Zaloguj się

Nazwa użytkownika:   Hasło:   Loguj mnie automatycznie  
Dzisiaj jest pn gru 04, 2023 2:45 am

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość

Tytuł: Linkin Park
Superstar
Awatar użytkownika

[center]Obrazek[/center]

[center]LINKIN PARK[/center]

Amerykańska grupa muzyczna wykonująca szeroko pojętą muzykę rockową. Zespół powstał w 1996 roku w Los Angeles... Moim zdaniem jest to jeden z najlepszych zespołów na świecie. Oprócz Rocka znajdują się tu czasami elementy Metalu, a czasem i rapu. Ich muzyka działa na ludzi świetnie. Poza tym sami muzycy są wspaniali. Oprócz grania działają także charytatywnie (w zeszłym roku z fundacji przeznaczyli kilkaset tysięcy dolarów dla potrzebujących, którzy ucierpieli w trzęsieniu ziemi na Haiti). Zespół przez publiczność jest przyjmowany bardzo żywiołowo, jak ich piosenki. Linkin Park w zanadrzu ma utwory podchodzące pod Metal, oraz spokojniejsze. Zdarzają się niestety głosy przykre, ze strony rasistów i innych (ich gitarzysta jest Żydem, jednak gra genialnie). Mógłbym się rozpisywać, jednak fani mniej więcej znają LP. Chciałbym się dowiedzieć, czy lubicie ten zespół? Jeśli tak, to jakie piosenki lubicie? Ja bardzo lubię In The End, What I've Done, Bleed It Out, Runaway, Pushing Me Away, Papercut, Numb i The Litle Things Give You Away. Jest jeszcze kilka piosenek. Kolejne pytanie: jak poznaliście Linkin Park? Ja całkiem niedawno. Otóż gdy byłem w Chicago na święta, poszedłem z kolegą na symulator jazdy. Usłyszałem genialną piosenkę podczas zabawy. Spytałem się co to jest, i wtedy się dowiedziałem, że to Linkin Park - In The End. Po powrocie zobaczyłem na komputerze resztę ich piosenek. Tak mi się spodobały, że teraz mam ich masę na kompie. Od tamtej pory stałem się wielkim fanem LP. Jak Ty ich poznałeś? Jakie piosenki lubisz? Tu możesz się wypowiedzieć!

Tytuł:
Low carder
Awatar użytkownika

Jedna z moich ulubionych kapel rockowych (bądź nu metalowych bo są różne określenia granej przez nich muzyki) a wszystko zaczeło się od genialnej płyty Hybrid theory kupionej na wyjeżdzie w Szwajcarii (jak miałam 13 lat) Najlepszym ich utworem jest moim zdaniem In the end, w sumie nie ma utworu którego bym jakoś szczególnie nie lubiła
Prócz ITE, bardzo lubię jeszcze: Numb, From the inside, With You, Faint,Pushing Me Away,Breaking the habit i jeszcze wiele innych :D

Tytuł:
Low carder
Awatar użytkownika

Linking Park jest moją ulubioną kapelą poznałem dosyć przypadkowo usłyszałem ich na vivie i odrazu sie zakochałem bardzo lobie ich piosenki szczególnie Numb, in the end i wiele innych ale te dwie szczególnie

Tytuł:
Superstar
Awatar użytkownika

Linkin Park kocham od zawsze. Są moim ulubionym zespołem. na kompie mam wszystkie ich płyty. Znam ich doskonale bo na muzyke w szkole zrobiłem o nich prezentacje. 6 w dzienniku ;D Mateora i Hybrid Theory to genialne płyty, jak dla mnie zajebiste wręcz, niestety Minutes to Midnight juz taka super nie jest. Taki jak by nie styl Linkin Parka co mnie lekko smuci, jednak kawałki z płyty jak: leave out all the rest są na prawde bardzo fajne. Także zayebiste teledyski wyprowadza Linkin Park. Tworzą dobry zespół chłopaki od lat. Co do najnowszej płyty to nie jest zła, jednak pierwsze dwie lepsze moim zdaniem. Najlepsze kawałki dla mnie to: Breaking the Habit, don`t stay, Faint, From the inside, In the end, What I've Done i leave out all the rest, Afraind this time (mimo iz z MtM to bardzo fajne), numb, one step closer, crawling, BY MYSELF (bardzo w stylu LP i bardzo mi sie podoba), Given up i Papercut. Czyli po prostu najwieksze kawałki.

Tytuł:
Rookie
Awatar użytkownika

Uwielbiam LP. Jak ich poznalem moj kolega kilka lat temu sluchal Faint na tel. Spodobalo mi sie to i zaczolem sluchać ich muzyki. Jest to moj ulubiony zespol. Mam nawet koszulke z LP.:D Moja ulubiona piosenka to Faint kolega mowi ze mozna przy niej dzieci robic nie do konca wiem o co mu chodzi pewnie o ten rytm;D druga moja ulubiona piosenka to don't stay bardzo lubie jeszcze wiele ich piosenek ale nie bd ich juz wymienial. LP rządzi.:)

Tytuł:
Superstar
Awatar użytkownika

Pablo2606 pisze:
kolega mowi ze mozna przy niej dzieci robic nie do konca wiem o co mu chodzi pewnie o ten rytm;D

A może to była propozycja tworzenia nowego pokolenia ? xD Przemyśl to.

Tytuł:
Rookie
Awatar użytkownika

Boję sie nawet tak myśleć:D ale z nim to nigdy nic nie wiadomo:) Faint i tak jest the best.;)

Tytuł:
Adept
Awatar użytkownika

Linkin Park może być, ale szczerzę wolę Green Day. Jakoś rytm tego zespołu nie zachęca do słuchania.

Obrazek
[/center]

Tytuł:
Superstar
Awatar użytkownika

Cytuj:
Linkin Park może być, ale szczerzę wolę Green Day. Jakoś rytm tego zespołu nie zachęca do słuchania.

:rotfl: :rotfl: :rotfl: Zależy kto co lubi. Rytm Linkin Park dla mnie jest zbyt jedwabisty do opisania. Połączenie RAPU i Metalu w wielu piosenkach jest po prostu boskie (In The End, Faint...) Przesłuchałem kilka piosenek GD, i szczerze mówiąc, zawiodłem się. To takie bezpłciowe granie. LP ma swoją niepowtarzalną jakość, której nic nie może podważyć. To co, że na HT było 11 super kawałków, na Meteorze 7, na MtM tylko 4, a na TS już zaledwie jeden. Ich 25 piosenek z ponad 50 rozwalają system. In The End, Numb, What I've Done, Faint, No More Sorrow, New Divide... Wymieniać dalej? Podkreślam, że każdy ma inny gust, więc nie będę wchodził w kłótnie, czy LP ma złe rytmy, czy że Green Day jest lepszy. Jeden słucha Hardrocka, drugi POP, jeszcze inny muzyki klasycznej...

Ożywmy trochę dyskusję. Co sądzicie o obecnym Linkin Park? Jak wiemy na ostatniej płycie praktycznie wszystkie kawałki (oprócz Blackout, który jest w miarę spoko) były powolne, bardziej rockowe, niż Metalowe... Czy to odchodzenie od "hardcoru" na dobre zagości w muzyce tego zespołu? Czy może to taki okres przejściowy? Jak wiemy każdy zespół potrzebuje orzeźwienia - tak też jest w przypadku LP. Przyszłość jest jeszcze przed nimi. Czy na następnych płytach LP powróci do dawnego stylu z płyty HT czy nawet z meteory? Myślę, że tak, będzie to na pewno troszkę inny styl niż ten na początku, jednak nadal zaskakujący. Na razie TS było słabe, ta muzyka mniej mi się podoba... Zapraszam do dyskusji, o nowym stylu LP!

Tytuł:
Low carder
Awatar użytkownika

Mr. Crusher pisze:
bardziej rockowe, niż Metalowe...

Muahahahahah, rozwala mnie że w temacie o LP pada słowo "metalowe"
Mr. Crusher pisze:
Co sądzicie o obecnym Linkin Park?

LP ssie. To połączenie kilku gatunków muzyki mnie wcale nie jara, kaleczą wręcz gatunek. Do tego strasznie pedalski głosik wokalisty. Ale grają pod publikę, mają to "pseudo mocne" brzmienie na początku i to chyba tym wyrobili sobie taką popularność. Linkin Park mówię - NIE.

Tytuł:
Superstar
Awatar użytkownika

Scorpion pisze:
bardziej rockowe, niż Metalowe...

Muahahahahah, rozwala mnie że w temacie o LP pada słowo "metalowe"

A mnie rozwala twoja inteligencja... LP akurat podawało w kawałkach Metal Alternatywny jak to możesz przeczytać nawet w opisie piosenek xD Pisanie, że Linkin Park nie ma nic wspólnego z Metalem jest głupie. Mimo to, rozumiem twoje zdanie, każdy ma prawo do wypowiedzi, każdy lubi co innego.

Scorpion pisze:
Co sądzicie o obecnym Linkin Park?

LP ssie. To połączenie kilku gatunków muzyki mnie wcale nie jara, kaleczą wręcz gatunek. Do tego strasznie pedalski głosik wokalisty. Ale grają pod publikę, mają to "pseudo mocne" brzmienie na początku i to chyba tym wyrobili sobie taką popularność. Linkin Park mówię - NIE.

masz rację, że LP wyrobiło swoją markę na starszych płytach jak HT czy Meteora, jednak na MtM także, np. Given Up, Bleed It Out, What I've Done czy No More Sorrow. Jak już napisałem, LP ma teraz odskocznie od przeszłości, zmienili charakter, gatunek... Pedalski głosik? Do takich piosenek jak Numb przy zwrotkach taki "lekki" a nie pedalski pasuje.

Ode mnie na razie tyle. Aha... I czy jest tu ktoś, z kim można podyskutować o obecnym LP, a nie, że ktoś pisze, że mu się nie podoba, bo wokalista ma głos pedalski, a Mike ma brzydkie buty?

[ Dodano: Sro Sie 24, 2011 6:50 pm ]
Poniżej zamieszczam wywiad z Linkin Park dla WP.pl przeprowadzony tuż przed wydaniem albumu The Thousand Suns. Dowiemy się m.in. dlaczego zespół zmienił tak styl. Zapraszam do obejrzenia!:

http://www.youtube.com/watch?v=_g1bHauu ... re=related

Tytuł:
Superstar
Awatar użytkownika

Scorpion pisze:
To połączenie kilku gatunków muzyki mnie wcale nie jara, kaleczą wręcz gatunek.

Ty mnie kaleczysz własnie, ale mniejsza oto. Oczywiście, jedną płyta mozna spierdolic wszystko, ale LP zostawiło nam takie płyty jak Meteora, że nie powinneś pisac takich bredni. LP może i zmienia styl, ale cały czas są twórcami takich zajebistych piosenek jak In The End, By Myself czy Crawling. A no i Faint. To, że zespół zmienia styl, to tylko plus za wrzechstronność dla Linkin Parka. Oto chodzi, aby przystosowac się do czasów i do rynku muzycznego. LP driametrialnie się nie zmienił, ale oczywiście znajda sie osoby które powiedzą, że LP podchodzi pod Biebera.

P.S Linkin Park gra zróżnicowaną muzyke rockową.

Tytuł:
Superstar
Awatar użytkownika

Dokładnie Stochu. Nawet Mike w wywiadzie powiedział, że Linkin Park "eksperymentuje" stylami. Na Thousand Suns chcieli się sprawdzić, chcieli, aby było niebezpiecznie. To tylko świadczy o utalentowaniu tego zespołu. Nie wiem, czy taka Lady Gaga weszłaby teraz w ostry Rock, a Bieber zaczął śpiewać Metal :P Tak to jest. LP chce się sprawdzić, oni nadal szukają tego, co najlepiej się przyjmie. Pisanie, że nie lubi się LP, bo jedna płyta komuś się nie spodobała jest głupie. Także chyba wszystko dot. stylów jest wyjaśnione. Zapraszam więcej osób do dyskusji.

Tytuł:
Low carder
Awatar użytkownika

LP to bardzo dobry zespół od niego zaczynałem zapoznawać się z rockiem a potem metalem. LP ma kilka świetnych piosenek np. Faint, In The End, Numb mógłbym jeszcze wymieniać. LP nie można nazwać metalem, ani 100% rockiem. Grają coś pomiędzy rockiem/metalem. Gdzieś czytałem, że na nowej płycie LP ma być więcej gitary akustycznej.

Tytuł:
Superstar
Awatar użytkownika

Wojtax pisze:
Gdzieś czytałem, że na nowej płycie LP ma być więcej gitary akustycznej.

Jeżeli to prawda, to zapowiada się bardzo dobrze. Jednak nowa płyta prawdopodobnie ukaże się za rok, może dwa, patrząc na ukazywanie się poprzednich płyt. Może będzie więcej ostrzejszych kawałków, co by znacznie poprawiło ich obecną sytuację (wiele osób po ostatniej płycie jest bardzo zawiedzionych, nie patrzą na plusy LP, tylko na minusy). No cóż. Gitara akustyczna na pewno dałaby dużo. Pełno solówek pewnie, co wiąże się z kawałkami innymi niż dotychczas, bardziej Rockowe. No cóż. Zadowoliłeś mnie tą informacją, jednak czy jest to potwierdzone źródło? Napisz mi na PW, żeby tu offtopa nie robić.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna