Logowanie | Rejestracja

Zaloguj się

Nazwa użytkownika:   Hasło:   Loguj mnie automatycznie  
Dzisiaj jest pn gru 04, 2023 1:30 am

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość

Tytuł:
Superstar
Awatar użytkownika

Proszę, uargumentuj to, że sa komercyjni, bo suche fakty mnie nie obchodzą. Komercha nazywaj Blak Ajd Pis, a nie Linkin Park.

Tytuł:
Low carder
Awatar użytkownika

Stochu pisze:
Proszę, uargumentuj to, że sa komercyjni, bo suche fakty mnie nie obchodzą. Komercha nazywaj Blak Ajd Pis, a nie Linkin Park.

Ich teledyski są raz na jakiś czas na Vivie, niech to posłuży za argument :D

Tytuł:
Adept

LP jest komercyjny bo:
jak to kiedyś ujął mój kumpel, "W niektorych przypadkach "mieszanie stylow" jest zwykla walmarketyzacja, znaczy: ma na celu powiekszenie kregu odbiorcow przy mozliwie jak najmniejszych stratach. LP, wytwor czysto komercyjny (nie mowie, czy to wada, czy zaleta, po prostu stwierdzam fakt), mial trafiac do jak najwiekszej liczby osob, wiec polaczyl quasi-agresywne wokale (dla buntujacych sie dzieciakow z przedzialu wiekowego 13-17), lekkostrawne melodie, znacznie dynamiczniejsze od zwrotek refreny (dzieki temu muzyka sprawia wrazenie bardziej podnioslej) i scretche, dzieki ktorym mozna bylo przyciagnac do siebie te dzieciaki, ktore w jakimstam stopniu lubia hip-hop, ale nadal sa wystarczajaco biale, zeby je przeciagnac w strone elektrycznich gitar o standardowym brzmieniu. Teledyski na MTV tez moga swiadczyć o naplywie fanow."

Cytuj:
Niestety, najbardziej zabolało mnie to, że na jednej z ostatnich (może i najnowszej) płyt zaczęli grać coś co podchodziło pod muzykę elektryczną, czy jak to profesjonalnie nazwać

Elektroniczną jak już, bo electro to Anthony Rother, Kraftwerk czy Cybotron.
Efekt tego, że jest ostra popularyzacja rocka i metalu, proste. I radzę się przyzwyczaić, bo sobie możesz obczaić, jak rozwijał się muzycznie zespół Ulver.

Tytuł:
Superstar
Awatar użytkownika

RazorBMW pisze:
mial trafiac do jak najwiekszej liczby osob,

A nie zastanawiało Cie dlaczego? Linkin Park w swoich piosenkach porusza tematy światowe i ważne, dlatego proste, że chcieli aby były one słuchane przez wiekszośc osób. Poza tym Twoje argumenty są dziwne...to, że ktoś wykonuje piosenke w dośc inny sposób bo zmieniaja nieco styl nazywasz komercją? Fajnie masz.

Scorpion pisze:
Ich teledyski są raz na jakiś czas na Vivie, niech to posłuży za argument

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Tytuł:
Rozwojówka
Awatar użytkownika

Hahahahaha. Rozumiem, że jesteś fanem LP, ale nie wierzyłem, że jesteś tak zaślepiony. Wybacz, ale LP jest jak dla mnie takim rockowym... elektrycznym, uj wie ostatnio czym, "Blak Ajd Pis". A z argumentu Scorpiona nie masz co się śmiać, bo to prawda. Lecą na kasę i znajdują się prawie wszędzie. Równie dobrze możesz powiedzieć, że Biber nie jest komercyjny, ale to, że znajduje się wszędzie i ma stado nawiedzonych fanek to już swoją drogą. Nie przesadzaj. Brakowało mi jeszcze tylko stwierdzenia, że LP nie jest komercyjny jak Metallika, której dalej z zamiłowaniem słucham, choć wiem, że ostatnimi czasy to już nie to samo co na początku, a przygoda z Lou Reedem, nawet jeżeli była eksperymentem, była syfem. No, a przynajmniej recytowanie tekstu przez Lou była okropna.

Tytuł:
Low carder
Awatar użytkownika

Stochu pisze:
Scorpion napisał/a:
Ich teledyski są raz na jakiś czas na Vivie, niech to posłuży za argument

:lol2:

Nie wiem, dlaczego Ci tak do śmiechu. Na Vivie puszczają chujową muzykę. Na Vivie jest Linkin Park. Wniosek: LP jest chujowy. Proste.
A Blak Ajd Pis mogłoby nagrać 99% piosenek, które LP teraz wydaje i nikt nie zauważyłby żadnej różnicy.

Tytuł:
Superstar
Awatar użytkownika

Edgecution pisze:
A z argumentu Scorpiona nie masz co się śmiać, bo to prawda.

Linkin Park: Hej, jestesmy Linkin Park, gramy komercyjne gówno dlatego chcemy abyście nas puszczali wraz z Pewexem i Monopolem na Vivie.

Viva: Spoko loko, zaraz pod Dodzie wchodzicie.

Jak by wybierali gdzie maja sie pojawiac w jakiej badziewnej TV na drugim kocnu swiata :crazy: Akurat argument cienki.

Tytuł:
Mid carder
Awatar użytkownika

Stochu pisze:
Jak by wybierali gdzie maja sie pojawiac w jakiej badziewnej TV na drugim kocnu swiata

to że w ogóle chcą pojawiać się w jakiejkolwiek telewizji i zgodzili się na to czyni ich komercyjnym bandem, Stoszku.

Tytuł:
Adept

Stochu pisze:
RazorBMW pisze:
mial trafiac do jak najwiekszej liczby osob,

A nie zastanawiało Cie dlaczego? Linkin Park w swoich piosenkach porusza tematy światowe i ważne, dlatego proste, że chcieli aby były one słuchane przez wiekszośc osób. Poza tym Twoje argumenty są dziwne...to, że ktoś wykonuje piosenke w dośc inny sposób bo zmieniaja nieco styl nazywasz komercją? Fajnie masz.

Fajnie, jeśli zespół NIE stoi w miejscu. Gorzej, jeśli - pod płaszczykiem zmiany stylu na bardziej przyswajalny dla masowego odbiorcy - zmienia styl w taki sposób, by... no, kurde, przyciągnąć większą ilość słuchaczy. U LP zmiana stylu = zabieg walmarketyzacji, bo przez zmianę stylu stali się JESZCZE bardziej łatwiejsi do słuchania, a więc... komercyjni, bo sry, ale LP słucha się baaardzo łatwo, większość utworów ma "wpadać w ucho" nawet dla "hyphopofcuf" co nie trawią metalu i dla "metaly", którzy nie trawią rapu.

Tytuł:
Rozwojówka
Awatar użytkownika

Jak coś jest właśnie specjalnie stworzone, żeby wpadało w ucho, to można stwierdzić, że zespół zaczyna podchodzić pod pop-rock. :x

Tytuł:
Superstar
Awatar użytkownika

Dobra, to i ja muszę się wypowiedzieć. Co wy gadacie, jakie komercyjne. LP w jednym z wywiadów mówił, że (po raz kolejny to już muszę powtarzać) że oni grają tę muzykę nie tylko dla fanów, ale przede wszystkim dla siebie, oni eksperymentują z nowymi brzmieniami, chcą się nadal rozwijać. W muzyce nie jest sztuką grać na słabym poziomie, ale jakoś się podobać, czy po prostu stać w miejscu. To trzeba doskonalić. To właśnie robi LP. Wy oczywiście od razy piszecie, że to komercyjny ruch... lol... Tyle wam powiem. Linkin Park w zeszłym roku zrobiło akcję zbierania pieniędzy dla ludzi, którzy odnieśli klęskę w trzęsieniu ziemi na Haiti. Zebrali teraz nie pamiętam ile, ale prawie 1milion dolarów jeśli nie więcej (teraz wam nie podam dokładnej liczby). DO tego wiele pieniędzy ze swojej kieszeni. Teraz są w Japonii i pomagają biednym dzieciom, chodzą po szpitalach, odwiedzają ich, wspierają. I to jest piękne, że oprócz rozwijania się pomagają innym. I w czym tu jest sprzedawanie się? Że co, że niby zbierają pieniądze i jeżdżą do innych krajów by się reklamować? Nie sądzę. Po co im to, na samym FB mają prawie 40 milionów fanów. Naprawdę z tą komercją skończcie, bo stawiacie LP na równi z takim Bieberem czy Lady Gagą, a jak mi teraz ktoś napisze, że LP i taki Bieber to to samo, to wyśmieje go sposobem Stoszka razy jeszcze trochę :]

Tytuł:
Mid carder
Awatar użytkownika

LP i bieber to dokładnie to samo, czekam na wyśmianie.
RazorBMW pisze:
"metaly", którzy nie trawią rapu.

znasz jakiegokolwiek poważnego metalucha który lubi linkin park? nie znasz, a powód jest prosty - takie coś nie istnieje, bo nie ma prawa. Dla metaluchów nazywanie LP "metalem" to jest kurwa obraza, więc nie pierdol mi takich głupot bo dostaniesz warna za obrazę moderatora. Pozdrawiam.

Tytuł:
Adept

Eh, przecież pisałem to ironicznie, i chodziło Mi tutaj raczej o kinderków niż o ogarniętych metali. ;]
Żeby nie było - ja niestety znam osoby, które uważają się za metali, bo słuchają LP :rotfl: a jak im włączę Emperora, Anathemę[już nawet tą późniejszą, gdy metalu nie grali...], Agallocha, My Dying Bride czy już naaweet... Deftones... to potem jest płacz, zgrzytanie zębów i od razu, ze to jest BE.

* * *

Mr. Crusher pisze:
Dobra, to i ja muszę się wypowiedzieć. Co wy gadacie, jakie komercyjne. LP w jednym z wywiadów mówił, że (po raz kolejny to już muszę powtarzać) że oni grają tę muzykę nie tylko dla fanów, ale przede wszystkim dla siebie, oni eksperymentują z nowymi brzmieniami, chcą się nadal rozwijać.

Ale to nie jest eksperymentowanie, tylko łączenie czegoś, co jest już daaawno wykorzystywane. Jeśli LP "eksperymentują z muzyką i mieszaniem stylów", to co robią King Crimson, Jesu, Venetian Snares, Aphex Twin czy The Dillinger Escape Plan? W porównaniu z przeplataniem pop - rapu z przesterowanymi gitarami w tych projektach naprawdę się eksperymentuje.
Cytuj:
W muzyce nie jest sztuką grać na słabym poziomie, ale jakoś się podobać, czy po prostu stać w miejscu.

Czekaj czekaj... z tego zdania wynika, że sztuką jest... stanie w miejscu? O_O

Cytuj:
To trzeba doskonalić. To właśnie robi LP. Wy oczywiście od razy piszecie, że to komercyjny ruch...

Bo to JEST komercyjny rock, przeplatany z pop-rapem, teledyski na MTV, wpadające w ucho melodie...

Cytuj:
lol... Tyle wam powiem. Linkin Park w zeszłym roku zrobiło akcję zbierania pieniędzy dla ludzi, którzy odnieśli klęskę w trzęsieniu ziemi na Haiti. Zebrali teraz nie pamiętam ile, ale prawie 1milion dolarów jeśli nie więcej (teraz wam nie podam dokładnej liczby). DO tego wiele pieniędzy ze swojej kieszeni. Teraz są w Japonii i pomagają biednym dzieciom, chodzą po szpitalach, odwiedzają ich, wspierają. I to jest piękne, że oprócz rozwijania się pomagają innym. I w czym tu jest sprzedawanie się? Że co, że niby zbierają pieniądze i jeżdżą do innych krajów by się reklamować?

Nie ma to jak odwrócenie kota ogonem, jasne że to jest reklamowanie się - lekkie, tyci tyci, leciutkie. Ale piszemy o MUZYCE którą grają, a nie o otoczce wokół nich, bo ta NIE ma znaczenia w ocenie MUZYKI w ICH wypadku.

Cytuj:
Nie sądzę. Po co im to, na samym FB mają prawie 40 milionów fanów. Naprawdę z tą komercją skończcie, bo stawiacie LP na równi z takim Bieberem czy Lady Gagą, a jak mi teraz ktoś napisze, że LP i taki Bieber to to samo, to wyśmieje go sposobem Stoszka razy jeszcze trochę :]

Ma się podobać WSZYSTKIM. Taka rola zarówno popu jak i... rodzaju muzyki, który akurat wykonuje LP.

Tytuł:
Superstar
Awatar użytkownika

OFICJALNIE: LINKIN PARK WYSTĄPI NA ORANGE WARSAW FESTIVAL 9 CZERWCA TEGO ROKU W WARSZAWIE!

Genialna wiadomość! Oczywiście idę bez względu na wszystko niezależnie co będą grać. A to dopiero pierwszy zespół jaki zaszczyci nas swoją obecnością w Warszawie. Na razie nie ma więcej informacji na ten temat, bo jest ro świeżutki news. Będę Was informował gdy dowiem się czegoś więcej.

Tytuł:
Superstar
Awatar użytkownika

A tak widziałem, Kwejk już mnie powiadomił o tym. Ogólnie zajebista wiadomośc, dla mnie, jako wielkiego fana LP. Niestety na pewno tam się nie pojawię i dla mnie jest to wielka strata, jednak bardzo się ciesze, że odwiedzą nasz kraj ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna