Logowanie | Rejestracja

Zaloguj się

Nazwa użytkownika:   Hasło:   Loguj mnie automatycznie  
Dzisiaj jest pn gru 04, 2023 2:51 am

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość

Tytuł:
Superstar
Awatar użytkownika

ogólnie, ludzie czepiają się, ze niekture kawałki LP sa spokojnie i to nie LP. Jednak zobaczmy na tekst. Np. piosenka What I've Done ma taki tekst, że źle sie dzieje na swiecie, to proste, że podłozyc pod to trzeba jakis lekki podkład, jezeli by porównać pod inne piosenki jak Crawling, bo wyszedł by gówniany szit. Mówicie o muzyce, ale teksty piosenek LP mają często duzo ciekawego do powiedzenia i jezeli znasz angielski lub tam tłumaczenie drowałeś to wiesz, że piosenki są po prostu przemyslane i takie...życiowe.

Tytuł:
Superstar
Awatar użytkownika

Jeżeli chodzi o tekst, to LP ma bardzo głębokie, nad którymi chwilę trzeba pomyśleć. Takie In The End... Numb... Naprawdę piękne teksty. Ostatnio na MtM było o miłości dużo, na TS o niebezpieczeństwie, i innych sprawach. Inne zespoły mają refreny typu "Czuj się jak potwór" są bez sensu. Teksty LP jak "Co ja zrobiłem" lub inne są tak jak napisałeś prawdziwe i od serca. Są po prostu piękne. Mało jest takich zespołów, które pisałyby tak pięknie. DO tego wspaniale dobrana muzyka. Raz spokojna, raz ostra. Nie narzekajmy na LP, że jest tam za mało muzyki ostrej, szybkiej... Ballady z TS także są piękne, należy się tylko, lub aż wsłuchać...

Tytuł:
Low carder
Awatar użytkownika

Ja takich ludzi nie rozumiem, spokoje piosenki też mają to coś. Zaletą LP są fajne teksty np. What I've Done ma świetny tekst, który jest niestety prawdziwy. Inne piosenki też mają dobre teksty, jednak nie chce mi się ich teraz szukać.

Tytuł:
Superstar
Awatar użytkownika

Wojtax pisze:
Ja takich ludzi nie rozumiem, spokoje piosenki też mają to coś. Zaletą LP są fajne teksty np. What I've Done ma świetny tekst, który jest niestety prawdziwy. Inne piosenki też mają dobre teksty, jednak nie chce mi się ich teraz szukać.

Tak naprawdę nie ma piosenki LP, która nie miałaby przesłania do nas, do przeciętnych ludzi. Każda piosenka jest prawdziwa, napisana od serca, jest po prostu piękna. I te ostre kawałki, i te ballady, na które ludzie teraz tak narzekają. Niestety, ale większość słuchaczy nie wgłębia się w tekst. Ważne są tylko bity, lub rytm/melodię, do tego jakiś straszny głos. LP się teraz regeneruje. Następna płyta będzie chyba przełomem - mam takie ciche przeczucie. Będzie to coś zupełnie innego, bardziej rockowo, szybko... Tak mi się zdaje.

Ostatnio zmieniony śr sie 24, 2011 10:01 pm przez Mr. Crusher, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Low carder
Awatar użytkownika

Mr. Crusher pisze:
I te ostre kawałki

:rotfl:
Dobra, może głos wokalisty nie jest pedalski, ale taki "dziecinny", mi się po prostu nie podoba. LP ma strasznie cukierkowate brzmienie, które mnie strasznie drażni i dlatego nie lubię tego zespołu.
Mr. Crusher pisze:
Ważne są tylko bity, lub rytm/melodię,

Dla większości osób tak - bo nie oszukujmy się, mało osób zna świetnie języki obce i żeby poznać jako tako tekst piosenki trzeba szukać napisów albo tłumaczeń jakichś. A komu by się chciało latać za tłumaczeniami? :P Dlatego dla większości osób tekst schozdi na dalszy plan. Prawdę mówiąc, ja tam nigdy nie zagłębiałem się w tekst i nie traktowałem muzyki jako formy przesłania, dla mnie muzyka jest formą relaksu, rozrywki.
Mr. Crusher pisze:
do tego jakiś straszny głos

omygy...

Tytuł:
Superstar
Awatar użytkownika

Czat z Bradem (dzięki Wojtax za link).

"W miniony piątek odbył się czat LP Underground z gitarzystą Linkin Park, Bradem Delsonem. Poniżej podsumowanie najciekawszych kwestii:

- Na następnym albumie będzie grał mniej na gitarze, jednakże będzie co nieco gitary akustycznej;
- Jego ulubionym momentem podczas ATS Tour był występ w Norwegii, gdzie brzmienie było naprawdę głośne;
- Podczas chatu znajdował się w studio, powiedział, że zespół jest ciągle w procesie pisania nowych kawałków;
- Jest podekscytowany nadchodzącą trasą w Azji oraz sekretnym koncertem dla Japonii;
- Podziękował wszystkim, którzy wpłacili pieniądze dla Japonii, Brad podkreślił, że założony cel został osiągnięty, ale nadal zachęca ludzi aby kontynuowali wpłaty;
- Niektórzy pytali czy zamierza ponownie zapuścić włosy, na co odpowiedział, że stają się coraz dłuższe, ale nie ma co do nich konkretnych planów;
- Uwielbia grać koncerty w Niemczech,
- Lubi grać "When They Come For Me", ponieważ ma okazję by wykonywać ten kawałek na różnych instrumentach,
- Spodobał mu się koncert w Moskwie, powiedział, że nie grali "One Step Closer", ponieważ mieli wiele innych utworów do zagrania, co do flashmobów - były niesamowite;
- Zaczął grać na gitarze w wieku 12 lat;
- Jest podekscytowany występem na DeLuna Fest, gdzie będzie wiele świetnych zespołów, ponadto będzie to ostatni tegoroczny występ Linkin Park w USA;
- Nie wie jaki jest najtrudniejszy utwór do zagrania, a to ze względu na to, że zwykle nie myśli o tym, co robi na scenie;
- Ulubione albumy to te, gdzie jesteś w stanie przesłuchać z nich wszystkich kawałków;
- Podziękował członkom LPU za ich wsparcie;
- Powiedział, że zespół lubi wprowadzać zmiany w setlistach, ponadto zespół lubi upewnić się, że zagrają utwory które ludzie chcą usłyszeć, bardziej niż mniej znane piosenki oraz pewne utwory, które nie wiedzą jak je zagrać;
- Z niecierpliwością czeka by zagrać "Robot Boy", prawdopodobnie podczas jakiejś specjalnej prezentacji;
- Kiedy opuszczał już chat, powiedział, że ma nadzieję by zobaczyć nas na koncertach w tym roku a jeśli nie, to w przyszłym, więc wygląda na to, że zespół planuje powrócić na trasę w 2012 roku."

Tutaj link jeszcze: http://lpzion.org/2965/podsumowanie+chatu+lpu+z+bradem

No to zapowiada się ciekawie. Czy LP pójdzie w stronę popowo/rockowe brzmienie z naciskiem na to pierwsze? Mam nadzieję, że nie. Co to oznacza, więc? Myślę, że następne informacje poznamy wkrótce.

Tytuł:
Superstar
Awatar użytkownika

Wolał bym aby LP zostało przy bardziej rockowym brzmieniu, aby w ogóle nie mieszali w to popu, bo proste jest, że ich teksty plus zaje*** podkład to genialna piosenka, a popowy LP? Chyba ich poyebało xD

Tytuł:
Superstar
Awatar użytkownika

Mr. Crusher pisze:
Wolał bym aby LP zostało przy bardziej rockowym brzmieniu, aby w ogóle nie mieszali w to popu, bo proste jest, że ich teksty plus zaje*** podkład to genialna piosenka, a popowy LP? Chyba ich poyebało xD

Zmartwię Cię trochę Stoszku, gdyż istnieją spekulację, iż ten nowy styl Linkin Park będzie... Rock/rap/jazz :crazy: To byłaby lekka przesada, bo jazzu nie trawię, a rap taki jak prezentuje LP jest naprawdę spoko, więc tu ok. Na razie są to tylko spekulacje. Jak to się dalej ułoży zobaczymy pewnie w przyszłym roku, kiedy prawdopodobnie zostanie wydana kolejna płyta.

Tytuł:
Superstar
Awatar użytkownika

A więc wczoraj z kumplem (też wielki fan LP) gadaliśmy chwile o zespole. uzgodniliśmy, że LP zmienił się i wraz z ostatnia płyta, LP to już nie LP. Przesłuchując ją, doszliśmy do wniosku, że po prostu LP zrezygnowało z niegdyś ostrzejszego grania i spuściło z tonu. oczywiście 1-2 piosenki na płycie w tonacji..cukierkowej (?) nie jest zła, ale nie cała płyta. Tak, pisałem, że artysta się musi potrafic dostosowac do czasu itp, jednak obawiam się, że w końcu z Linkin Parkiem stanie się to co z Czarno Okimi Groszkami. Od czasu genialnych piosenek, które były kiedyś, przeszli do elektro gównianej techniwy + ujowe brzmienie...

Tytuł:
Adept

Stochu pisze:
Od czasu genialnych piosenek, które były kiedyś, przeszli do elektro gównianej techniwy + ujowe brzmienie...

:rotfl:
Plus za to, że próbują coś zrobić ciekawszego - bo nie eksperymentują (mieszadło z industrialem, a że nie musi się to podobać...)
LP nigdy nie było super, ot takie mieszanie gatunkowe bo to chwyt marketingowy (przyciągnięcie targetu który Normalnie nie słucha metalu i który Normalnie nie słucha rapu).

I jeśli ktoś pisze, że LP naprawdę eksperymentują... to co w takim razie robiło COIL, Aphex Twin czy nawet takie Swans?

Tytuł:
Nowy
Awatar użytkownika

Od LP zaczęła się cała moja przygoda z rockiem, teraz już ich za często nie słucham.

Tytuł:
Low carder

Jeśli Linkin Park pójdą bardziej w pop to stracę do nich szacunek.Ostatnia płyta tragedią jeszcze nie była (np. Catalyst). Oczywiście wolałem stare LP (In The End,Numb).
Co do stylu rock/rap/jazz to może wyjść ciekawe połączenie.Lubie Jazz-Rocka,ale chyba nie będzie to zbytnio pasować do stylu LP.

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
Rookie
Awatar użytkownika

@up, wiesz, ja już wolę taka od nich płytę, niż kolejną płytę pokroju Hybrid Theory. Gdyby taką wydali, to była by juz autoironia z ich strony. Ja natomiast podziwiam ich za to że nie grają tego co ludzie (celowo nie napisałem "fani") chca usłyszec tylko grają to co im sie podoba, mając jednocześnie gdzies zdanie inncyh.

Tytuł:
Superstar
Awatar użytkownika

H! Vltg3 pisze:
@up, wiesz, ja już wolę taka od nich płytę, niż kolejną płytę pokroju Hybrid Theory. Gdyby taką wydali, to była by juz autoironia z ich strony. Ja natomiast podziwiam ich za to że nie grają tego co ludzie (celowo nie napisałem "fani") chca usłyszec tylko grają to co im sie podoba, mając jednocześnie gdzies zdanie inncyh.

Tak, ale czy nie pachni tu komerchą? Czasy się zmieniają, jednak nie chce mówic o LP jak o komercyjnym zespole bo tak nie jest na pewno. Jednak Linkin Park gra to co chce, nie pierdoli smutów o tym, że Chester jest porzuconym dzieckiem i o tym cała piosenka, a o prawdziwym życiu i problemach na świecie. Poruszają genialne tematy nad którymi można porozmyślać i własnie za to, genialne teksty i podkład do tego sprawiają, że sa tak uwielbiani, nie rozumiem po co zamieniac sie w popowe scierwo, które im nie wychodzi genialnie jak połączenie rocka i rapu.

Tytuł:
Rozwojówka
Awatar użytkownika

Stochu pisze:
Czasy się zmieniają, jednak nie chce mówic o LP jak o komercyjnym zespole bo tak nie jest na pewno.

Błagam, powiedz że tym zdaniem nie stwierdziłeś, że LP nie jest komercyjny. Błagam.

Odnośnie zespołu - lubię parę kawałków, spodobało mi się nawet Rolling in the Deep w ich wykonaniu, ale jakoś nie przepadałem za Linkin Parkiem. Niestety, najbardziej zabolało mnie to, że na jednej z ostatnich (może i najnowszej) płyt zaczęli grać coś co podchodziło pod muzykę elektryczną, czy jak to profesjonalnie nazwać. Nie spodobało mi się i choć lubię jak zespół nie brzmi co chwila tak samo, to jednak przesadzili. Tak moim skromnym zdaniem.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna