Best in the World PPV
11.07.2021PRE SHOW
Rey Horus vs FlamitaTakie kicanie to dobry sposób na zrobienie wrażenia u fanów. Słusznie od tego zaczęli show. Myślę że nie wykorzystali w pełni potencjału, ale było spoko.
Fajnie patrzeć, jak swobodnie przy mikrofonie czuje się Kenny King.
Kuźwa, jak ten Taven zarósł na ryju

Za pomysł Steel Cage Matchu kciuk w górę. Dobrze, że to się wreszcie skończy. Tak na 75% jestem w tej chwili przekonany, że Vincent raczej przejmie title shota.
PCO i Danhausen vs The BouncersJedna z tych walk, które obejrzysz i zaraz zapomnisz. Albo przewiniesz i nie obejrzysz wcale

Bez większej straty, bardziej ten pojedynek dla fanów pierwszej dwójki na trybunach.
MAIN SHOW
The Briscoes vs PJ Black i Brian JohnsonPrzypomnieli nam, że The Briscoes wciąż są hot wśród fanów. Z jednej strony wynik zrozumiały, z drugiej strony trochę szkoda porażki Johnsona i Blacka.
EC3 vs Flip GordonOgraniczenia Covidowe i strata Marty'ego Scurlla źle wpływają na karierę Flipa w ROH. Facet niemalże stoi w miejscu. Na glory by Honor zawalczy o pas, ale praktycznie nie widzę szans żeby miał zwyciężyć. I właśnie z powodu tego title shota kompletnie nie rozumiem porażki Flipa z EC3.... i to jeszcze przez submission. Fajne budowanie pretendenta przed title matchem
ROH 6-man tag team championship match
Shane Taylor Promotions (c) vs Dalton Castle, Eli Isom i Dak DraperW drugiej części pojedynku wyglądało to fajnie. I cóż stwierdzić po tej walce? Dak i Eli mogliby stwierdzić wspólnie "yejabć Daltona" i stworzyć razem team.
Josh Woods vs Silas Young - Last Man Standing MatchByła nawet niezła rozwałka, choć widywało się lepsze. Wynik jedyny słuszny, zamykamy ten rozdział..... i nie wiem co teraz może poczynić dalej Josh Woods. Pure title match?
Jay Lethal vs Brody KingDobre dali show, świetnie że na gali z udziałem widzów. Podobało mi się, jakiego mocarza pokazali nam tu w postaci Brody'ego Kinga. Na Final Battle widzę go zdobywającego główny pas.
ROH Pure Championship Match
Jonathan Gresham (c) vs Mike BennettMoim zdaniem tu, a nie na tygodniówce, powinien title shota dostać Fred Yehi i może nawet zgarnąć pas. W obecnej sytuacji max kilka procent szans dla Bennetta dawałem. Mimo wszystko trzeba powiedzieć, że Gresham i Bennett zrobili dobrą robotę. Plus za dramaturgię przy ostatnim rope breaku Jonathana; świetny pomysł na wyciągnięcie reakcji od publiki.
ROH TV Championship Match
Tony Deppen (c) vs Dragon LeeTrzeba przyznać Tony'emu, że przy Violence Unlimited trochę się rozwinął; żeby tak jeszcze miał parę cm więcej, wyglądałoby to w ogóle dobrze

Ten Cannonball Destroyer przez liny - szacun! Ciekaw byłem jak ten pojedynek rozwiążą. Cóż..... krzywo mi się już patrzy na to, jak między trzema grupami pasy są przerzucane jak gorące ziemniaki.
ROH World Tag Team Championship Fight Without Honor Match
Rhett Titus i Jonathan Gresham (w zastępstwie Tracy Williamsa) vs Homicide i Chris DickinsonOho, znowu przerzucanie pasów. Violence Unlimited jeden tytuł traci, to inny sobie zdobywa. Trochę to zaczyna męczyć. Niemniej, rzut Titusem na stół pod koniec wyglądał imponująco.
ROH World Championship Match
RUSH (c) vs BandidoŚwietnie. Pierwsze PPV z powrotem z udziałem widzów to idealny moment na taki title change, a Bandido to akceptowalna opcja na nowego mistrza. Szkoda że Haskinsa jeszcze nie ma, panowie razem rozjebaliby show

Na ten moment sądzę że potrzyma sobie pas do Final Battle, gdzie tytuł przejmie od niego Brody King.
Wolałbym żeby Bandido wygrał po swoim finisherze (choć też nieco rozumiem że RUSH przegrał przez zbytnią pewność siebie), a i po hooy ten atak po walce.