Logowanie | Rejestracja

Zaloguj się

Nazwa użytkownika:   Hasło:   Loguj mnie automatycznie  
Dzisiaj jest wt gru 05, 2023 1:04 am

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość

Superstar
Awatar użytkownika

Na początku roku miałem wylądować na Pawbeatsie z orchestrą w Gdańsku, jednak zapomniałem o tym i zorganizowałem urodziny tego dnia. fakapik mały, ale ujdzie. Teraz natomiast nie dalej jak dwa dni temu bawiłem się na Dwóch Sławach. Genialny koncert, było zabawnie, muzycznie rozpierdol, sala z rodzaju kameralna, aczkolwiek rozpierdol piękny. Nikt w polsce jak Sławy :D

Teraz niedługo Taco w marcu, na kwiecień planuje Rasmentalism chociaż czekam najbardziej na Openera, bo już leje pod siebie na myśl, że zobaczę Kendricka na żywo. Nie mniej jednak czekam na ogłoszenie, że na Opka wpadnie Tame Impala. Nowa płyta to jest coś genialnego i to będzie zaszczyt ponownie uczestniczyć w ich koncercie, raz w 2016 i teraz idealnie by wypadło.

Legenda
Awatar użytkownika

Dwa Sławy 29.02

Dobra koniec mojego tryptyku koncertowego, następny może Quebo, a może dopiero Juwenalia, w sumie trochę kuszą mnie te Gdańskie, ale nie chce zapeszać. Dobra, ale do koncertu, bo był mega, a nie jeszcze się przyczepię, Iskra. Jak ktoś jest z WWA to pewnie był i wie o co mi chodzi, klimat jak z miejsca gdzie zastanawiasz się czy zaraz nie dostaniesz wpierdolu, gorąco (do tego stopnia że woda zaczęła się skraplać na oświetleniu ... smród starego utlenionego piwa i 2 osoby w szatni na niemal tysiąc osób). W sumie Radek fajnie to pocisnął "nie wierzę ze przyszliście w 800 osób na koncert w klubie z jednym kiblem" XD ogólnie tu wielkie propsy dla Sław, bo charyzma od Nich aż bije, pogadanki między utworami były złotem, a w samym koncercie było dużo spontaniczności, mnie urzekło śpiewania "Mondeo" w stylu Gombao33 Maty XD No i same piosenki, no niemal tylko bangery, Buty do wódy, Człowiek Sztos, Co ludzie powiedzą, no kozaczek, moje Ukochane "O Sportowcu któremu nie wyszło" mega tu siadło. Ludzi też mega zaangażowani, kurde naprawdę kozak koncert.

Teraz mi ciężko te dwa porównać, szczególnie że każdy z nich trochę inny, ale wszystkie na plus zdecydowanie.

6x User Miesiąca: Czerwiec 2017, Wrzesień 2017, Styczeń 2018, Lipiec 2019, Styczeń 2020, Październik 2020

Superstar
Awatar użytkownika

Aaa, Sum 41 23 czerwca w Krakowie! :jupi: Z jednej strony jaram się potężnie, nawet kilka miesięcy temu pisałem że gdyby Sum 41 przyjechali do Polski to dla mnie byłby komplet, bo razem z Papa Roach i Billy Talent stanowią top 3 zespołów które do tej pory widziałem na żywo, z drugiej strony kurde, to będzie wtorek w trakcie sesji, jak wpadnie jakiś egzamin... Mega rok się szykuje, no i mam nadzieję dwie wizyty w Krakowie w ciągu kilkunastu dni, oby mi się udało z Sum 41, dają niesamowite koncerty.

Superstar
Awatar użytkownika

Ej dobra, od razu mówię że lekki spam się tu z mojej strony szykuje, bo pewnie w niedzielę znowu tu coś wrzucę XD

Icon For Hire, Warszawa, 5.03

Bilet kupiłem dwa tygodnie temu po przesłuchaniu dosłownie kilku ich kawałków i mocno się wkręciłem w ich muzę. W ogóle koncert odbył się w Hydrozagadce, to niewielki klub na Pradze i było mega, ponieważ nie ustawiano żadnych barierek tylko od razu niziutka scena, a ja byłem w drugim rzędzie więc cały czas miałem wszystko i wszystkich dosłownie na wyciągnięcie ręki :D

Wieczór zaczął się oczywiście od supportu, w tej roli wystąpiła ekipa Halflives. 45 minut, mieli kilka fajnych piosenek, ale generalnie nie do końca moje klimaty. Jednak ich wokalistka jest niezwykle urocza, genialna dziewczyna, złapała doskonały kontakt z publicznością i w ogóle jest śliczna, dla niej samej poszedłbym na ich koncert raz jeszcze.

Potem przyszedł czas na Icon For Hire. Wokalistka Ariel i jej mąż Shawn (gitarzysta) świetnie się bawili i pięknie rozkręcali publiczność, muzycznie pełna profeska, fajnie było usłyszeć na żywo utwory, które przez ostatnie dwa tygodnie katowałem dzień w dzień. Pozostał jednak pewien niedosyt - koncert trwał godzinę i trzy minuty (aż sprawdziłem dokładnie, bo mi się wierzyć nie chciało że tak krótko). Liczyłem przynajmniej na 1h 15 min, a tak naprawdę 1,5h byłoby optymalnie, zwłaszcza że materiału mają dużo. Zabrakło mi kilku utworów z ich pierwszego krążka, takie bangery jak Theatre czy Up in Flames z pewnością zelektryzowałyby fanów. Mam nadzieję, że grupa wkrótce wróci do Polski i tym razem zagra trochę dłużej, zwłaszcza że super prezentuje się na żywo.

A jutro Papa Roach, Hollywood Undead i Ice Nine Kills... :)

Superstar
Awatar użytkownika

Papa Roach, Poznań, 7.03

Wieczór rozpoczął koncert grupy Ice Nine Kills. Ciekawe doświadczenie, wyobraźcie sobie że oglądacie horror, ale nie na ekranie, lecz na scenie. Wszyscy członkowie zespołu byli poprzebierani, mieli różne maski, a wokalista co piosenkę zmieniał image + towarzyszyła im jakaś aktorka, którą kilka razy w różny sposób zabijali XD Trochę kiczowate, ale nigdy wcześniej nie widziałem czegoś takiego, dlatego cieszę się że miałem okazję ich zobaczyć. Poza tym udało im się kupić publiczność, od pierwszego numeru był niezły młyn.

Potem przyszedł czas na Hollywood Undead. Nie miałem żadnych oczekiwań, nawet powiedziałem wcześniej Siwemu że się na nic nie nastawiam bo nie jestem fanem HU i setlista wyglądała tak sobie, tymczasem panowie mega mnie zaskoczyli. Od początku potężny ogień, naczytałem się różnych opinii na ich temat, a oni pokazali power, jakiego mogłoby im pozazdrościć wielu artystów. No i znakomity kontakt z widownią, która jadła im z ręki i doskonale się bawiła oraz fajna sprawa z zaproszeniem jednego z fanów na scenę. Fantastyczny koncert, co prawda pewnie drugi raz się na nich nie wybiorę, ponieważ to jednak nie do końca moje klimaty, ale trzeba oddać, że zrobili genialną robotę.

Gwiazda wieczoru czyli chłopaki z Papa Roach zrobili to, co do nich należało - pozamiatali. Sporo utworów z ich debiutanckiego krążka, nowe kawałki też super wypadają na żywo, dodajmy jeszcze cover Firestarter w hołdzie Keithowi Flintowi oraz solidne pogo i otrzymujemy fenomenalny koncert. Co tu dużo pisać, Papa Roach to najlepszy "zespół koncertowy" jaki widziałem, możliwe że generalnie obecnie niewiele bandów na świecie jest im w stanie dorównać jeśli chodzi o energię i profesjonalizm.

Nie wiem czy koncert Papa Roach był najlepszym na jakim do tej pory byłem, zawsze towarzyszą mi inne emocje i trudno je porównywać, ale zdecydowanie był to najlepszy muzyczny wieczór w moim życiu. Trzy różne zespoły, każdy dał rewelacyjne show, jedynym minusem nagłośnienie na Ice Nine Kills i Hollywood Undead, hala nr 3A na Międzynarodowych Targach Poznańskich jest duża i podobno nie tylko tym razem było średnio z akustyką. Niech najlepszą recenzją będzie to, że jeszcze nigdy nie byłem tak wyczerpany po żadnym koncercie, a co ciekawe INK grali pół godziny, HU niecałą godzinę, a PR 1h 20min - czas na papierze nie robi wrażenia, ale to było tak mocarne combo, ze mnie w 100% wystarczyło.

Teraz mam już wejściówki na Billy Talent w Krakowie 8 czerwca i P.O.D. w Warszawie 21 czerwca, wierzę, że uda mi się również pojechać na Sum 41 do Krakowa 23 czerwca. Gdzieś z tyłu głowy siedzi Slipknot w sierpniu w Gdańsku, ale logistycznie wygląda to dla mnie tak sobie, więc możliwe że znowu sobie odpuszczę. W każdym razie kolejne show za trzy miesiące, do tego czasu muszę pozbierać szczękę z podłogi po wczoraj :)

Superstar
Awatar użytkownika

Limp Bizkit miał zagrać w tym roku na Pol'and'Rock Festival, ale że impreza odwołana to nie zagra, jednak Jurek Owsiak obiecał że zespół wystąpi w przyszłym roku. Nigdy na Woodstocku nie byłem i nie planowałem jechać, ale teraz kto wie, to będzie taki rozpierdol że głowa mała. Czasu jeszcze mnóstwo, wiele może się zdarzyć, ale jakiś mglisty plan na 2021 już powoli z tyłu głowy się kreuje.

W ogóle na razie nici z koncertów, tylko czekam aż mi odwołają/przełożą Billy Talent i P.O.D., na Sum 41 i All Time Low też się wybierałem, ale na nich jeszcze nie kupiłem biletów więc nie muszę się martwić. W Slipknota w sierpniu nie wierzę, ponieważ kilka europejskich krajów odwołało już wszystkie imprezy masowe do końca sierpnia, więc nawet jeśli w Polsce będzie możliwe zorganizowanie latem wydarzenia na kilkanaście tysięcy osób, to zespołom nie będzie się opłacać przylatywać na raptem kilka eventów i będą przesuwać całe trasy. Optymistyczne jest to, że ostatnio Within Temptation i Evanescence ogłosili koncert w Gliwicach we wrześniu, czyli może prognozy nie są w tej chwili tak tragiczne i wkrótce wrócimy do koncertowania.

Superstar
Awatar użytkownika

Właśnie kupiłem bilet na Rammstein! :jupi: Polowałem na wejściówkę od dawna i wreszcie się udało pomimo rzekomego sold outu, niestety płyta była już niedostępna i wylądowałem gdzieś na górnych trybunach, ale nie będę wybrzydzał, najważniejsze że tam będę; a przynajmniej mam nadzieję że tam będę, koncert dopiero za rok na Stadionie Narodowym, oby do tego czasu wróciła normalność.

2021 zapowiada się mocarnie, zachowałem swoje bilety na Billy Talent i P.O.D., teraz jeszcze ten Rammstein, do tego nie wyobrażam sobie nie być na All Time Low i Sum 41. Będzie jeszcze Korn na Torwarze, może się skuszę, Slipknot wciąż siedzi z tyłu głowy, Papa Roach może wpadną bo szykuje się nowa płyta i w ogóle masa artystów będzie ostro koncertować żeby sobie odbić lockdown. Tylko właśnie niech ten lockdown się szybko skończy już tak na dobre XD

Superstar
Awatar użytkownika

Mr. Crusher pisze:
2021 zapowiada się mocarnie

XDDDDDDDDD

Zachowałem bilety na dwa koncerty: Billy Talent w Krakowie 9 czerwca 2022 i Rammstein w Warszawie 16 lipca 2022. Zwróciłem bilet na odwołany występ P.O.D., który miał się odbyć za dwa miesiące.

2021 został spisany na straty, wierzę, że w 2022 wrócimy do normalności, no ale w lipcu 2020 też byłem pewien że 2021 będzie sztos... All Time Low nie wpadnie do nas w 2022, poza tym pewnie prawie każdy interesujący mnie zespół zahaczy o Europę i przy okazji Polskę, więc moooże będzie się dużo działo. Taki to krótki update koncertowy, kolejny pewnie za rok.

W ogóle line-up austriackiego Nova Rock Festival 2022 wygląda całkiem fajnie, chciałbym zobaczyć kilka zespołów z tego składu w naszym kraju. Chowam w spoiler:

Spoiler:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7